Etno ponuda

|VINO

Istri je vino nerazjašnjiva nadnaravna svetost, potreba i ljubav, kultura življenja, jelo i piće, molitva i kletva.Istranin je lozi kultno privržen. Poslovica to potvrđuje: «Vino od loze i mliko od koze.» Od pšenice se živi, a vino je duhovna hrana: «Kruh je za tilo, vino je za dušu» - reći će naši stari.

|MASLINOVO ULJE

Ništa se ne može mjeriti s tom tekućinom, ona je jednostavno neusporediva: simbol je Mediterana, zdravlja, gastronomskog užitka i napose lagodne i spokojne starosti. Najvrijednija je masnoća u ljudskoj prehrani, a uz to je sredstvo za njegu tijela, lijek kod raznih tegoba te po mnogima eliksir života. I božanski plod. Tekuće zlato.

|PRŠUT

Svoje prestižno mjesto među sladokuscima, istarski pršut zahvaljuje prvenstveno strogom poštivanju tradicijskih pravila: od uzgoja svinja, preko posebne obrade svinjskog buta, sve do njegova sušenja i jedinstvene začinske kombinacije koja mu daje prepoznatljivu aromu.

|SIR

Sir sadrži značajne količine vitamina A i D, te je posebno dobar izvor kalcija i fosfora. Preporučuje se završiti obrok sa šnitom sira. Istarski sir je poslastica, te definitivno može stajati rame uz rame s ostalim autohtonim istarskim proizvodima.

|TARTUF

Gurmani se slažu samo u jednom - tartuf je vrhunac gastronomije. Čudan je to, tajnovit i pod zemljom sakriven gomolj...

Copyright: ZiganteTartufi d.o.o. - Development: Studio WEB ART

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).