Dani zigante tartufa 2016

Doživite Istru kroz jedinstveno eno-gastro putovanje!

Posjetite nas u Livadama na „DANIMA ZIGANTE TARTUFA 2016“ tijekom sedam jesenjih vikenda (18.09. – 30.10.)

U samom srcu Istre, u dolini rijeke Mirne podno Motovuna smjestila se Motovunska šuma, bogato šumsko područje koje skriva jedan od najskupocjenijih plodova zemlje – tartuf. Svake godine tijekom sedam jesenjih vikenda u Livadama se održavaju „Dani Zigante tartufa“ koji okupljaju brojne domaće, ali i strane goste koji pristižu iz svih dijelova svijeta (Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije, Švedske, Rusije, Velike Britanije, SAD-a, Tajvana, Japana ...).

Ova manifestacija proslavila je mjesto Livade kao središte istarskog tartufa, a bogat program „Dana Zigante tartufa“ uključuje sajam tartufa, međunarodnu izložbu vina i ostalih autohtonih istarskih proizvoda (poput istarskog pršuta, kobasica, sira, meda, maslinovih ulja, rakija...), kulinarske radionice, demonstracije traženja tartufa u šumi, te razne degustacije na kojima gosti mogu kušati specijalitete na bazi tartufa koje će u svojim jelima predstaviti poznati chefovi.

Ove godine s nama kuhaju i poznati JRE* chefovi! „Dani Zigante tartufa“ održavaju se od 18. rujna, pa sve do 30. listopada 2016. Ulazak na sajam je za sve posjetitelje besplatan, kao i degustacije svih proizvoda.

Veselimo se Vašem dolasku!


*ŠTO JE JRE? 
42 godine gastronomske tradicije

Nicole Seitz, Voditeljica komunikacija u poznatoj francuskoj kući Grand Marnier od 1953. do 1998., posjetila je zahvaljujući svome poslu većinu vodećih francuskih restorana. Malo pomalo, sprijateljila se s mnogim velikim chefovima i njihovom djecom, a oni su joj priopćili svoju želju da se druže i upoznaju s djecom drugih chefova. Bila je uvjerena da Grand Marnier, kao kompanija koja je uvijek polagala puno pažnje željama svojih klijenata, može pomoći mladim chefovima u njihovom nastojanju i podržati razmjenu kulinarskih znanja s ciljem da se jača duh solidarnosti i prijateljstva.

Tako je godine 1974. osnovana udrugu za mlade chefove, vlasnike restorana, po imenu Jeunes Restaurateurs d`Europe (u prijevodu: „Mladi chefovi Europe"), a od tada do danas se razvila u jednu od elitnih asocijacija za visoku gastronomiju. Danas, nakon 42 godine neprekidnog postojanja i rasta, Jeunes Restaurateurs d`Europe ima 340 chefova koji žive i rade u 16 europskih zemalja. Od 340 chefova njih 160 imaju Michelinove zvjezdice.

Standarde ovih restorana u Hrvatskoj zadovoljava svega 13 restorana, a to su: Zigante, Livade; San Rocco, Brtonigla; Pergola,Savudrija; Marina, Novigrad; Monte, Rovinj; Draga di Lovrana, Lovran; Plavi podrum, Volosko; Boškinac, Pag; Foša, Zadar; Pelegrini, Šibenik; Paradigma, Split; Dubravkin put, Zagreb; Bistro Apetit, Zagreb.


SVEČANO OTVORENJE SAJMA -
U nedjelju, 18.09.2016 u 13:00 sati
RADNO VRIJEME SAJMA -
Subotom i nedjeljom od 10:00 do 19:00 sati


IZ PROGRAMA IZDVAJAMO:

  • Izložba i degustacija tartufa, vina i ostalih autohtonih istarskih proizvoda
  • Kulinarski show
  • Demonstracija traženja tartufa
  • Licitacija tartufa
  • Nagradne igre


RED VOŽNJE TURISTIČKOG VLAKIĆA NA DEMOSTRACIJU TRAŽENJE TARTUFA:

12:00, 14:00, 16:00 sati

Turistički vlakić vodi Vas „Stazom tartufa“ u Motovunsku šumu, gdje ćete uz turističkog vodiča, licenciranog tartufara i njegove pse moći vidjeti kako izgleda potraga za tartufima. Izlet traje 45-60 minuta. Cijena karte iznosi: 30,00 kn po osobi.


ČAŠA ZA BESPLATNU
DEGUSTACIJU VRHUNSKIH VINA
 - Cijena čaše iznosi: 30,00 kn po osobi


INFORMACIJE I REZERVACIJE:
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tel.: +385 91 4777 410

 

Copyright: ZiganteTartufi d.o.o. - Development: Studio WEB ART

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).