Svečano otvorenje sajma, subota 14.09. u 12:00 h.

Dani Zigante tartufa su i istinski gastronomski doživljaj koji gosti posjećuju u velikome broju zbog kulinarskih inovacija i doživljaja.

Sajam i izložba tartufa idealna su prilika za upoznavanje i degustaciju tartufa i njegovu prezentaciju.

• IZLOŽBA I DEGUSTACIJA TARTUFA I PROIZVODA OD TARTUFA

• DEGUSTACIJA I PONUDA HRVATSKIH I MEĐUNARODNIH VRHUNSKIH VINA

• GASTRONOMSKI RESTORAN SA PONUDOM JELA NA BAZI TARTUFA

POKAZNI LOV NA
TARTUFE

Pokazni lov na tartufe daje mogućnost posjetiteljima sajma da se upoznaju s tartufarom i njegovim tartufarskim psima te da se s njim upuste u avanturu lova na tartufe i upoznaju sa svim tajnama tartufa.

Oni mogu vlakićem zaći u samo središte Motovunske šume te u pratnji vodiča proći Stazom tartufa, smještenom u srcu staništa tartufa. Na toj stazi posjetitelje dočekuje licencirani tartufar i zanimljivom demonstracijom prikazuje kako izgleda tipična potraga za tartufima.

2. MEÐUNARODNA UTAKMICA LOVA

NA BIJELI TARTUF

Svaki tartufar kaže za svog psa da je najbolji tartufarski pas. Ali kako to znati? I ove godine Zigante organizira, drugi put za redom međunarodnu utakmicu lova na bijeli tartuf. Natjecatelji su prisustvovali iz Slovenije, Italije, Mađarske i naravno Hrvatske. Međunarodna utakmica lova na bijeli tartuf je jedinstvena manifestacija čiji je cilj upoznati goste sajma s psima i tartufarima, i pokazati kako oni surađuju u lovu na bijeli tartuf.

Cilj svakog psa i tartufara je naći sve bijele tartufe. Pobjednik je onaj pas koji nađe najviše tartufa u najkraćem roku, koji je najposlušniji i ima najbolju odnos sa svojim tartufarom. Naravno sve pse na kraju natjecanja očekuje nagrada.

RADNO VRIJEME SAJMA:

9. i 10. MJESEC
SUBOTA: od 10:00 do 20:00 sati,
NEDJELJA: od 10:00 do 19:00 sati.

11. MJESEC
SUBOTA: od 10:00 do 19:00 sati,
NEDJELJA: od 10:00 do 18:00 sati.

• LICITACIJA TARTUFA

• PROMOCIJA I PRODAJA AUTOHTONIH ISTARSKIH PROIZVODA

• KULINARSKI SHOW

• PONUDA DOMAĆIH I STRANIH OPG-OVA KAO I RENOMIRANIH BRENDOVA