ZIGANTE TARTUFI gotovo četvrt stoljeća s tartufima

Giancarlo Zigante s tartufima živi oduvijek, no posljednih 25 godina posvećen je misiji – približiti ih svima koji nemaju njegovu sreću živjeti u Centru svijeta tartufa.

Otkriće najvećeg tartufa označilo je početak poslovnog uzleta tvrtke Zigante, danas vodećeg imena u svijetu hrvatskih tartufa. Sjedište tvrtke Zigante tartufi d.o.o., prvog imena u preradi i prodaji tarufa u Hrvatskoj, nalazi se u Plovaniji kod Buja. Poslovnu zgradu i pogon za preradu i konfekcioniranje proizvoda od tartufa svečano je u lipnju 2008. otvorio predsjednik Republike Hrvatske, g. Stjepan Mesić.

Proizvodnja tvornice Zigante je potpuno automatizirana, a kompletna tehnološka oprema i znanje zaposlenika omogućuju dobivanje jedinstvenih proizvoda na bazi tartufa u kojima kupci mogu uživati tijekom cijele godine.

Proizvodni asortiman sadrži ukupno 50-ak proizvoda na bazi tartufa i potvrda je konstantnog rada na kvaliteti uz najbolje sirovine. U prodaji se nalaze jesenski bijeli tartuf (Tuber Magnatum Pico) i ljetni crni tartuf (Tuber AestivumVitt) iz šumovitih dijelova istarske regije. Tartufi se konzerviraju cijeli, mljeveni ili u listićima, samostalno ili s dodanim sastojcima kao što su gljive, masline, med, maslac, maslinovo ulje i slično. Ovako konfekcionirani proizvodi širokom krugu kupaca omogućuju pripremu vrhunskih jela na bazi tartufa u kratkom vremenu i po prihvatljivoj cijeni.

Na istoj liniji također se proizvodi i asortiman Zigante Delice. Delice je skupina proizvoda od samo najboljih i potpuno prirodnih sastojaka, ali bez tartufa. Sadrži kreme od vrganja, maslina i ružmarina, umake od svježih rajčica s gljivama i aromatičnim mediteranskim biljem,

maslinovo ulje s okusom ružmarina, bosiljka, ljute paprike i limuna te slastice poput džemova od marelica i smokava te bagremova meda s dodatkom suhog voća i orašastih plodova. Osim tartufa i proizvoda na bazi tartufia tvrtka proizvodi i 5 vrsta ekstradjevičanskoga maslinova ulja od autohtonih istarskih sorti (istarska bjelica, lecciono, frantoio, buža i blend) te šest etiketa vrhunskog vina (Malvazija istarska, Rose Castagna, Cabernet Sauvignon, S.Stefano, Terano S.Stefano Gran Riserva i pjenušac Brut). Ukupno se proizvodi više od 50 različitih proizvoda s tartufima ili bez njih, u pet proizvodnih linija: Standard, Premium, Gastro, Delice te Private label.