ZIGANTE VINA I ULJA vrhunski izbor iz tradicionalnih običaja

Grožđe za proizvodnju Zigante vina uzgaja se u vinogradima na blago nagnutim vinorodnim položajima u blizini Kostanjice.“

Duboka i bogata bijela zemlja u kombinaciji s izobiljem sunca, koje ove pozicije imaju, daje grožđe visoke kvalitete. Posebna se pažnja pridaje obradi i zaštiti vinograda te opterećenju trsova i prorjeđivanju grozdova kako bi se dobilo tehnološki zrelo grožđe visoke kvalitete.

Osim vinogradu obitelj Zigante izuzetnu pažnju poklanja preradi, njezi i finalizaciji vina. Podrum je tehnološki opremljen i za proizvodnju mladih, svježih i za proizvodnju zrelih, odležanih vina.

Posebno treba istaknuti postupak proizvodnje i punjenja mladih svježih vina koja se tijekom cijelog postupka prerade i dorade čuvaju u atmosferi inertnog plina.

Sam proces punjenja možemo slobodni reći da se odvija u hiperreduktivnim uvjetima (bez kontakta vina s kisikom). To s jedne strane omogućava punjenje vina manjom dozom SO2, a s druge strane produžava trajnost i svježinu bijelih vina. Zigante proizvodi šest etiketa vrhunskog vina: Malvazija istarska, Rose Castagna, Cabernet Sauvignon, S.Stefano, Terano S.Stefano Gran Riserva i pjenušac Brut.

Vina Zigante
Zigante maslinovo ulje
MASLINOVO ULJE,TEKUĆE ZELENO ZLATO ISTRE.

Duga povijest mnogih civilizacija koje su nastanjivale područje Mediterana povezano je s maslinom – drvetom koje je postalo ne samo simbolom ovoga podneblja već i izvorište mnogih mitova i legendi.

Zbog svog specifičnog okusa i boje, već u rimsko doba se istarsko maslinovo ulje smatralo jednim od najcjenjenijih ulja Mediterana, a njegovu su kvalitetu opjevali brojni antički povjesničari i pjesnici. Uzgoj masline postao je dio istarske tradicije i gastronomije koja se prenosi iz generacije u generaciju.

Zigante maslinovo ulje

Zigante proizvodi pet vrsta ekstradjevičanskog maslinova ulja među kojima su zastupljene i autohtone istarske sorte – istarska bjelica i buža – koje daju prepoznatljivo ulje svježeg mirisa na zeleni plod masline, izražene gorčine i pikantnosti koja se izvrsno sljubljuju s jelima od povrća, mesa i uz razne tjestenine.

Tu su i ulja leccino i frantoio koja se svojim skladnim okusima zelene masline i aromatičnog bilja izvrsno sjedinjuju kako s ribljim specijalitetima tako i s namirnicama intenzivnijeg okusa i mirisa. Te specifični blend koji miješanjem sorti daje ulje odlične kakvoće.

Ekstradjevičansko maslinovo ulje visoke kakvoće dobiveno je izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupkom. Ručno ubrano i hladno prešano isti dan. Kvalitetu maslinovih ulja prepoznali su i stručnjaci najpoznatijeg svjetskog vodiča Floss olei koji su njegovo maslinovo ulje Zigante od istarske bjelice proglasili najboljim biološki proizvedenim maslinovim uljem.